Logo Jameos del Agua

In het noord-west gedeelte van het eiland zijn, gelegen aan de kustweg 4 km ten noorden van Arrieta, een tweetal grotten te bezichtigen. De Cueva de los Verdes waarvan 2 km door het publiek kan worden bezocht en de grootste bezienswaardigheid van Lanzarote, Jameos del Agua!
Laatst genoemde grot is echt de moeite van het bekijken waard. Het bestaat uit een lavatunnel waarin zich een meertje bevindt waarin de blinde albinokreeftjes leven, de enige plaats ter wereld waar deze beestjes voorkomen. Door een gat in het dak van de tunnel valt zonlicht naar binnen. Met een sfeervolle mystieke achtergrond muziek komt men hier heerlijk tot rust en lijken de ontelbare kleine kreeftjes als sterren in het water. Eventueel bestaat de mogelijkheid dat u hier 's-avonds van een diner gebruik maakt (reserveren wordt aanbevolen).
De grot is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:30 uur en de entree bedraagt € 9,- (kinderen tot 12 jaar € 4,50).
Op de linker foto hieronder ziet u overigens niet het meertje echter het bovengrondse waterbassin.Klik voor uitvergroting  Klik voor uitvergroting  Klik voor uitvergroting  Klik voor uitvergroting  Klik voor uitvergroting  Klik voor uitvergroting  Klik voor uitvergroting  Klik voor uitvergroting  Klik voor Jameos del Agua filmpje op You Tube