Hieronder vindt u een aantal veel gestelde vragen (FAQ's) over Lanzarote en een verblijf op het eiland. Indien u zelf nog vragen heeft of een reactie op deze site wilt geven dan kunt u dit per e-m@il insturen.
Ook kunt u uw vragen kwijt op het Lanzarote Startpagina prikbord.
 • Vraag: Is het aan te raden om op Lanzarote een auto te huren?

  Antwoord: Ja, zeker doen! Het is niet alleen de voordeligste manier om het eiland te verkennen maar je kunt zo ook je eigen tempo en route bepalen. De hoofdwegen zijn geasfalteerd en de lokale wegen zijn ook redelijk goed te berijden. Het verkeer is er niet echt druk met uitzondering in en rond de hoofdstad Arrecife.
  Wel ruim van tevoren reserveren, met name in de hoogseizoenen.


 • Vraag: Zijn er mogelijkheden om op Lanzarote te (sport)vissen?

  Antwoord: Mogelijkheden te over. Zowel om te vissen vanaf de kust als op zee. Er zijn diverse organisaties die visdagtrips per boot aanbieden.


 • Vraag: Is het nemen van duiklessen aan te raden?

  Antwoord: Hoewel ik hier zelf (nog) geen ervaring mee heb mag ik uit de enthousiaste reacties van mede vakantiegenoten die dit wel hebben gedaan, opmaken dat dit zeker is aan te bevelen.
  Een Nederlandse duikschool zit in Puerto del Carmen. Kijk voor meer mogelijkheden eens op hun site: Safaridiving


 • Vraag: Men zegt dat het gemeen koud kan zijn op Lanzarote. Is dit ook echt het geval?

  Antwoord: Op Lanzarote staat vrijwel constant wind waardoor het soms in de schaduw of op bewolkte dagen best fris kan aanvoelen. Maar echt koud, nee dat is het er vrijwel nooit. De meeste kans op "kou" heeft men misschien in het winterseizoen maar ook dan is de gemiddelde temperatuur op Lanzarote nog steeds zeer aangenaam.


 • Vraag: Is Lanzarote een geschikte vakantiebestemming voor mindervalide zoals bijvoorbeeld rolstoelgebruikers?

  Antwoord: Het eiland is behoorlijk geaccidenteerd. Ook bij de diverse bezienswaardigheden is er helaas weinig rekening gehouden met rolstoelen, al is dat met name bij de grotbezoeken ook lastig te realiseren.
  De badplaatsen Playa Blanca en Puerto del Carmen zijn voorzien van een redelijk vlakke boulevard. Ook beschikken de meeste hotels en appartementen over liften maar uiteraard blijft het raadzaam vooraf goed bij het reisbureau te informeren naar eventueel aangepaste voorzieningen.


 • Vraag: Bestaat Lanzarote uitsluitend uit zwarte lava?

  Antwoord: Dit is een idee wat veel mensen hebben van het eiland wanneer ze er nog nooit zijn geweest. De werkelijkheid is echter anders. De natuur is er wel ruig en veelal rotsachtig maar ook dat heeft z'n charme. Met name aan de noordelijke kant van Lanzarote, rond Haria, is veel groen te vinden. Ga er kijken en ondervind zelf de schoonheid van de "zwarte parel".


 • Vraag: Kun je op Lanzarote ook trouwen?

  Antwoord: Het eiland kent genoeg schitterende locaties voor een romantisch huwelijk. Hoe je dit kunt regelen in het buitenland kun je bekijken via de volgende link: Ministerie Buitenlandse Zaken
  Hier staan ook enkele handige tips voor een huwelijk in het buitenland.


 • Vraag: Is op Lanzarote makkelijk babyvoeding verkrijgbaar?

  Antwoord: De grotere supermercados hebben ook baby-en kleutervoeding (en luiers) in hun assortiment. Wellicht wel andere merken (en dus smaken) dan in Nederland.
  Gebruik voor flesvoeding altijd bronwater uit een fles. Gekookt leidingwater is absoluut af te raden, ook niet als normaal drinkwater.


 • Heeft u nog andere vragen of aanvullende informatie op het bovenstaande, reageer s.v.p. via e-m@il.