Puerto del Carmen is het grootste toeristencentrum van Lanzarote. Door haar gunstige ligging ligt het beter beschut tegen de wind en is het meestal zonniger dan op de meeste andere plaatsen op het eiland. Begin jaren '70 is het vissersdorpje veranderd in de plaats die het nu is.
Puerto del Carmen beschikt over de langste zandstranden van het eiland, Playa Blanca en Playa de los Pocillos.
Aan de 8 km lange langs het strand gelegen Avedida de Las Playas vindt u vele hotels/appartementen, supermercados, souvenierwinkels, bars en cafe's. Ook kunt u terecht in het plaatselijke internetcafé om o.a. uw e-mail te lezen.

Persoonlijke ervaring:

In Puerto del Carmen heb ik helaas niet al teveel tijd kunnen doorbrengen. De badplaats komt wel toeristisch over. Langs de lange boulevard is sprake van een gezellige drukte met diverse winkels, bars en restaurants. Het brede strand Playa Blanca bestaat grotendeels uit fijne lavasteentjes die vanaf het middag uur tamelijk heet kunnen worden, wat het lopen erop minder aangenaam maakt. Het strand ligt ook meer uit de op het eiland altijd aanwezige wind, waardoor de temperatuur er aardig kan oplopen. Langs de waterlijn was tijdens mijn verblijf sprake van een behoorlijke golfslag en stroming wat het er voor kleine kinderen niet veiliger op maakte.
Voor wie houdt van een vakantie met veel uitgaan en vertier en geen week buiten een portie "fastfood" kan, biedt deze plaats genoeg mogelijkheden.
Via de volgende link ziet u wat andere nederlandse vakantiegangers van deze plaats vonden en hoe deze door hun werd beoordeeld: Zoover.nlKlik voor uitvergroting  Klik voor uitvergroting  Klik voor uitvergroting  Klik voor Puerto del Carmen filmpje op You Tube