El Diablo


Op de plek van dit 5000 ha groot nationaal park vonden tussen 1730 en 1736 de grootste vulkanische uitbarstingen plaats uit de geschiedenis van het eiland. Hierbij werd een gebied van 174 km² bedekt met gloeiende lava.
Nu vormen de gevolgen van dit natuurgeweld een spectaculair maanlandschap met 25 kraters en meer dan honderd vulkaankegels.
De toegang tot het park kost u € 9,- p.p. (kinderen tot 12 jaar € 4,50) waarbij een rondrit per bus is inbegrepen. Overigens is dit ook de enige manier om Timanfaya verder te verkennen.
Het park is geopend vanaf 09.00 uur tot 17.45 uur. Vanwege de grote belangstelling is het aan te raden reeds 's-ochtends om 09.00 uur ter plaatse te zijn of het anders tegen het eind van de middag te proberen.
Bij de parkeerplaats bevindt zich het restaurant "El Diablo" wat uiteraard ook is ontworpen door CÚsar Manrique. Binnen is een op een grote BBQ lijkende oven gebouwd die werkt op de hitte van de ondergrondse vulkaan. Het is hier namelijk 6 meter onder de rond al zo'n 400 ºC. Dit wordt nog eens gedemonstreerd door de parkwachters die in enkele gaten in de grond koud water gieten wat er vervolgens als stoom weer wordt uitgespoten.
Gedurende de ± 30 min. durende busrit door het park kunt u diverse kraters en vulkanen van dichtbij aanschouwen.

Een andere trekpleister is een ritje op de rug van een dromedaris.
Op zo'n 2 km voor de ingang van het Timanfaya park kunt u zich 20 minuten door een dromedaris door de vuurbergen laten rondrijden. Met name het opstaan en weer gaan liggen van het dier zorgt voor de nodige hilariteit. Zeker met de kinderen een must om te doen!
Klik voor uitvergroting  Klik voor uitvergroting  Klik voor uitvergroting  Klik voor uitvergroting  Klik voor uitvergroting  Klik voor uitvergroting  Klik voor Timanfaya filmpje op You Tube